Montering av veggfeste

Denne artikkelen viser hvordan du monterer Somnofy på veggen ved bruk av veggfeste.

Montering av veggfeste

• Monter veggfeste i nærheten av sengen slik at Somnofy kan peke mot brystkassen på tjenestemottakeren i sengen. Høyden bør være fra 40–80 cm over sengekanten. Distansen bør ikke være mer enn 0,5–1,5 meter.
  • Det må være fri sikt mellom Somnofy-enheten og tjenestemottakeren.

• Somnofy-enheten bør ikke monteres på en vegg der det kan ligge en annen person og sove på andre siden av veggen.

• Målingene kan bli påvirket om det er ting som beveger seg i måleområdet til Somnofy-enheten.

• Sørg for at du har sikker tilgang til strøm og at ikke kabelen ligger i veien på gulvet. Det kan være lurt å benytte kabelskinner for å sikre at kabelen ligger i ro og at det ser pent ut.
  • Mål maksimal avstand fra Somnofy-enheten til brystkassen til den som skal måles og sett denne distansen i enhetsinnstillingene.

Monteringsanvisning

IMG_0068

Borrelås settes på veggen

• Rens eventuelt stedet med alkohol på forhånd
    • Trykk borrelåsen godt mot veggen i 10 sekunder slik at den fester godt
IMG_0069

Plate med borrelås presses godt på

• Borrelåsen kan være litt hard så det er viktig å presse platen hardt mot borrelåsen på veggen
IMG_0070

Skru adapteret på veggfestet for hånd

IMG_0071

Veggfeste med adapter festes på plata på veggen

• Vri veggfestet slik at det sitter i fastlåst stilling
Feste

Sett selve Somnofy-enheten på adapteret

Feste 2

Koble til ledningen på Somnofy-enheten

• Pass på at den klikker på plass
    • Det skal ikke kobles til strøm før helt til slutt
vater

Monter kabelskinne for ledning

• Kabelskinner gjør at det ser pent ut og sikrer at ingen trekker ut kabelen
    • Det kan være lurt å bruke vater/laser når en monterer kabelskinner
Ferdig

Justering av riktig vinkel

• Juster vinkelen ved å vri på Somnofy-enheten slik at den peker mot brystkassen til den som skal måles.

Maksimal avstand

Somnofy-enheten trenger å vite maksimal avstand den skal måle. En bør derfor bruke målebånd for å måle avstanden mellom Somnofy-enheten og brystkassen til den som skal måles. En må også legge til en sikkerhetsmargin på ca. 30 cm slik at en dekker alle bevegelser. Maksimal avstand må settes i innstillingene for enheten.

Oppstart av Somnofy-enheten

Det eneste som gjenstår nå er at Somnofy enheten blir koblet til strøm. Når strømmen settes kartlegger Somnofy rommet. En bør derfor forlate rommet i to minutter mens dette pågår. Etter de to minuttene har gått er Somnofy klar til bruk!