1. Supportsenter
  2. Helse og velferd
  3. Håndtere enheter, ansatte og brukere

Endring av roller og tilgangsstyring

Denne artikkelen demonstrerer hvordan å endre rettigheter til tjenesteytere med ulik rolletilgang til health.somnofy.com

I dette eksempelet ser vi på Granskog kommune som er delt inn i flere soner: Vinterskog senter og Hjemmetjenesten. I health.somnofy.com går vi inn på Administrasjon og velger Tjenesteytere. Da vises listen over personer med tilgang til Granskog kommune.

Kolonnen Tilgang til sone viser om vedkommende har tilgang til alle soner under hovedsonen vi befinner oss i, som nå er hele Granskog kommune

Visningen endrer seg om vi velger et nivå lengre ned, Vinterskog senter eller Hjemmetjenesten. Slik kan man se hvem som har tilganger i hvilken sone. Her ser vi at:

• Sykepleier Eksempel har kun tilgang til Vinterskog senter
  • Anna Admin har kun har tilgang til Hjemmetjensten

Dersom vi trykker på Sykepleier Eksempel i listen, kan vi se hvilke soner de har rettigheter i. Nå har vedkommende den Administrative rollen Superbruker og den Operative rollen Tjenesteyter i Vinterskog senter-sonen. Det betyr at sykepleieren kun kan administrere tjenestemottakere, tilordne Somnofy enheter til tjenestemottakere og endre enhetsinstillinger. Sykepleieren har også kun har tilgang på Live-data fra Dashboard og Nattrapporten, men ikke tilgang til søvnhistorikk.

Vi skal nå endre rettighetene til sykepleieren som går fra å være en vanlig bruker til å bli administrator for Somnofy satsningen i hele Granskog kommune. Først endrer vi så sykepleieren har tilgang til alle sonene i Granskog kommune.

Husk å lagre valget ved å trykke på ✅

health.somnofy.com er det Systemeier-rollen som gir tilgang på alle administrative roller, deriblant rettigheten til å opprette og endre soner, administrere Somnofy-enheter og tjenesteytere. I tillegg ønsker vi nå at sykepleieren skal ha tilgang til å se all søvnhistorikk på alle brukere, og endrer derfor deres operative rolle til Tjenesteyter med historikk.

Rolleendringen trer i kraft umiddelbart og trenger ikke å lagres, men vi må laste inn health.somnofy.com på nytt i nettleseren for at endringene blir aktive i deres innlogget bruker.