Søvnhistorie Innstillinger

Denne artikkelen forklarer hvordan du kan definere hvilke typer søvnøkter du ønsker at Somnofy skal inkludere i søvnhistorikken din.

Noen mennesker foretrekker å ta en lur midt på dagen, mens andre foretrekker en lur etter middag. Felles for de fleste er at den viktigste søvnen er om natten. Vi anbefaler at du fokuserer på ditt hovedsøvnmønster og unngår å måle korte lurer, da dette kan gjøre søvnhistorikken vanskeligere å forstå.

• Gå til hovedmenyen ved å trykke på hamburger-ikonet øverst til venstre på hovedskjermen
  • Under Innstillinger, klikk på App.
  • Bla ned til Søvnhistorie.

Her har du flere alternativer:

• Du kan endre om du vil inkludere eller ekskludere hele søvnøkten (velg "tid i sengen").
  • Du kan endre om du vil inkludere eller ekskludere tiden du faktisk sover (velg "tid i søvn"). Deretter angir du hvilken tidsperiode som skal gjelde for den valgte parameteren (lengden på søvnøkten eller søvnlengden).
  • Du kan velge mellom 30 minutter, 1 time, 2 timer og 3 timer. Denne funksjonaliteten ekskluderer visse søvnøkter som passer inn i den nå definerte kategorien.

Eksempel:

Etter at du har spist frokost på kjøkkenet, går du tilbake til sengen for å lese avisen i 1 time. Somnofy registrerer din tilstedeværelse og starter en søvnøktsmåling.

Hvis innstillingene dine inkluderer økter med "tid i sengen" (søvnøktens lengde) på mer enn 30 minutter, vil denne innstillingen inkludere den korte våkne søvnøkten i søvnhistorikken din og føre til svært vanskelige tolkninger. Derfor anbefaler vi å inkludere søvnøkter over en viss varighet som faktisk inneholder ekte søvn.

Derfor er anbefalt innstilling "tid i søvn" (søvnlengde) på mer enn 2 timer.

Skjul økter etter starttid

Aktiver "Skjul økter etter starttid" for at søvnhistorikken din skal fokusere på nattesøvnen din og unngå at Somnofy-monitoren inkluderer økter som ikke passer innenfor det valgte tidsintervallet.

Å skjule økter etter starttid og sluttid kan gjøre søvnhistorikkgrafene dine ryddige og pene hvis du pleier å ta lur i løpet av dagen.

Dette er en enklere innstilling enn den som er beskrevet ovenfor, hvis du ønsker å forsikre deg om at Somnofy-appen ikke viser noen søvnøkter eller tilstedeværelse i sengen i løpet av dagen.

HUSK: De beskrevne innstillingene her skjuler bare søvnøkter som blir registrert av Somnofy. De stopper ikke Somnofy fra å måle tilstedeværelse og søvn i de definerte tidsintervallene.

Hvis du ønsker å stoppe Somnofy fra å måle i løpet av en bestemt tid på dagen, dekkes dette i denne artikkelen.