Ikke tilstede varsel

Denne artikkelen oppsummerer hvordan ikke tilstede varselet fungerer, og hvordan en aktiverer det.

Somnofy bruker radarsignaler for å måle bevegelser i løpet av natten. I innstillingene på selve Somnofy enheten stiller man inn avstand fra sensoren til sengekanten. Når pasienten/beboeren forlater sengen mottar ikke radaren noen signaler lenger, og da tolker sensoren det som om personen ikke er tilstede lenger.

Dette varselet er godt egnet for de pasientene/beboerne hvor en bekymret for at de kan falle på badet etter at de har gått på do om kvelden. En vil da få et et varsel om personen ikke har kommet tilbake til sengen sin etter xx antall minutter.

Ikke-tilstede varselet gir deg mulighet til å få et varsel dersom en bruker forlater området Somnofy måler, som sengen eller sofaen.

Under Varslingsregler og logger, velg Legg til varslingsregel.

Velg Ikke tilstede. Dersom man velger Default settings vil kravene for at et varsel blir sendt:

• Minimum tid tilstede (i måleområdet):
    10 min
  • Tid ikke til stede (i måleområdet):
    5 min
Dette kan endres dersom man trykker på Avansert.

Det kan også velges om det skal sendes et OK varsel dersom brukeren kommer tilbake.

I tillegg kan man tilpasse Aktiv tid slik at varslene kun sendes feks på natten.

Somnofy sender signaler opp til skyen hvert 30 sekund og hver epoke som måles varer i 30 sekunder. Det betyr at en det kan gå over ett minutt før en vil få et varsel om at en person har forlatt sengen sin i noen tilfeller. Vi anbefaler ikke å stille inn "tid ikke tilstede" på under 5 minutter.