RF trend avvik varsel

Denne artikkelen forklarer hvordan du kan sette opp Respirasjons Frekvens (RF) trend avvik-varsel.

Pustefrekvensen er kroppens egen brannalarm. Forskning viser at pustefrekvensen (RF) stiger opp til flere dager i forkant av sepsis, hjertestans, infeksjoner og kolsforverring.

Somnofy måler pustefrekvensen automatisk hver natt med en nøyaktighet på over 99%. I nattrapporten blir gjennomsnittlig pustefrekvens sammenlignet med gjennomsnittlig pustefrekvens for beboer/pasient de siste 21 dagene. Dersom forskjellen mellom siste døgn RR og beboer/pasient er større en 15% blir dette markert med et rødt utropstegn i nattrapporten.

RF trend avvik varselet blir produsert på samme måte.

Respirasjons Frekvens (RF) trend avvik er et varsel som sjekkes automatisk én gang om dagen og varselet baserer seg på resultatene i nattrapporten.

På grunn av at Somnofy måler pustefrekvensen med en meget høy nøyaktighet, og forskning viser at en økning i pustefrekvensen ofte kommer i forkant av sykdom eller forverring, anbefaler vi  å sette på dette varselet på sone-nivå, med alle brukere. Somnofy kan ikke si hva en eventuelt økning i pustefrekvensen skyldes eller gi noen som helst diagnose, men vi kan rette oppmerksomheten på beboere/pasienter som tjenesten bør være ekstra oppmerksomme på.

Under Varslingsregler og logger, velg Legg til varslingsregel. Velg RF trend avvik.

Fyll inn en beskrivelse og velg Tid for sjekk. Vi anbefaler at tidspunktet er på morgenen.

Dersom dette varselet er aktivert, vil det varsle når en eller flere tjenestemottakere har hatt en natt med unormalt høy pustefrekvens.

Ett godt tips om en tar i bruk dette varselet, er å lage gode prosedyrer og rutiner på hvordan en varsel på RF trend avvik skal håndteres FØR en tar i bruk varslene. For å få best mulig utbytte bør ledelsen også følge opp at varslene blir håndtert iht prosedyrer/rutiner i etterkant.