Siste Natt

Denne artikkelen beskriver hvordan å se og tolke dine søvndata fra siste natt

Det første vi gjør er å klikke oss inn på den relevante brukeren. Da åpnes automatisk søvndataoversikten for siste natt. Her vises søvnfaser, søvnstatistikk, søvnpoeng, omgivelsesdata og hypnogram.

nor_nedover

nor_søvnfaser

Søvnfaser

Viser fordelingen av søvnfaser i løpet av natten i prosent

• Våken (rød, optimalt <5%)
  • Lett (lyseblå, optimalt ~50%)
  • Dyp (mørkeblå, optimalt 20-25%)
  • REM (gul, optimalt 20-25%)
  • Borte (grå, optimalt <2%)

Søvnstatistikk

Viser kvantitative mål på søvnøktennor_sønstatistikk
  • Leggetidspunkt
  • Innsovningstidspunkt
  • Oppvåkningstidspunkt
  • Total tid sovende
  • Innsovningstiden (tiden fra du ville sove til du sovnet)
  • Søvneffektivitet (tid sovende delt på tid i seng i prosent, optimalt >90%)
  • Hvor mange ganger du våknet/sto opp av sengen
  • Bevegelse
  • Pusterate gjennomsnitt

Søvnpoengnor_søvnpoeng

En person som måles av Somnofy kan oppnå maksimalt 100 søvnpoeng i løpet av en natt.

Jo flere søvnpoeng vedkommende får, desto bedre var søvnen. Søvnpoeng settes sammen av flere faktorer som har blitt utpekt av søvnforskning til å avgjøre om en person har fått tilstrekkelig og god søvn denne natten.

Det er mulig å sammenligne to netter av samme person ved bruk av søvnpoeng, men ikke den samme natten av to forskjellige personer.

Hypnogrammetnor_hypnogram

Hypnogrammet er i bunn og grunn en tidslinje gjennom søvn.

Hypnogrammet viser hvilke tidspunkt vedkommende har vært i hvilken søvnfase. Fargene representerer søvnfasene likt som forklart i kakediagrammet over.

Du kan lese mer detalj om hypnogrammet her

Flere grafer

nor_grafer
Etter hypnogrammet er det også mulig å vise/skjule diverse grafer.
Disse er henholdsvis:
  • Pustefrekvens: Dette er din pusterate i pust/minutt.
  • Pustefrekvens, varians: Varians i pusterate
  • Bevegelse: Viser et mål på bevegelse fra 0-100.
  • Avstand: Denne grafen viser din avstand til Somnofy-enheten i meter.
  • Lys: Denne grafen viser lysstyrke i rommet i lux.
  • Lyd: Støynivået i desibel. Dette er ikke et lydopptak, men en lydnivå-måling.
  • Biosignalkvalitet: Denne parameteren kan hjelpe til å avdekke om det er problemer med plasseringen av Somnofy-enheten eller om avstandsinnstillingen er satt feil.